Tost z mozzarellą, szynką i suszonymi pomidorami
Czy wiesz, że wystarczy 5 składników, by wyczarować pyszne śniadanie pełne białka i błonnika? Dowód: nasz przepis na tost z mozzarellą, szynką i suszonymi pomidorami! Obiecujemy, że zniknie z talerza, zanim się obejrzysz. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
0,5
|
sztuki mozzarelli
60 g
|
2
|
sztuki suszonych pomidorów
40 g
|
2
|
plastry szynki z indyka
30 g
|
0,5
|
łyżeczki tymianku
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mozzarellę kroimy w plastry. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
Na kromce chleba układamy mozzarellę, szynkę i pomidory.
Tosty podpiekamy na patelni bez tłuszczu pod przykryciem do czasu rozpuszczenia sera (aby pieczywo się nie przypaliło, kładziemy je na zimnej patelni, włączamy palnik na średnią moc, podpiekamy pod przykryciem, sprawdzając co jakiś czas, czy ser się roztopił). Posypujemy tymiankiem. Smacznego!