Tortilla z wędzonym łososiem, szpinakiem, koperkiem i ogórkiem
Szukasz pomysłu na szybki lunch? Jesteś w dobrym miejscu! Tortilla z wędzonym łososiem, szpinakiem, koperkiem i ogórkiem to prosty sposób na pełnowartościowy posiłek. Idealna do zabrania ze sobą w drogę (np. do pracy), czy po prostu zjedzenia na szybko, gdy goni Cię czas. Taka tortilla jest jednak nie tylko prosta w wykonaniu, ale tez bardzo pożywna. A do wartościowych składników odżywczych, jakie w niej znajdziesz, zaliczyć możemy m.in. kwasy omega-3, witaminę D, witaminę C czy żelazo. Konieczniej wypróbuj!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
25 g
|
szpinaku
|
0,5
|
sztuki chrzanu
15 g
|
5
|
łyżeczek świeżego kopru
20 g
|
1
|
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
|
90 g
|
wędzonego łososia
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kroimy ogórka, szpinak myjemy. Chrzan mieszamy z koperkiem.
Na każdą tortillę układamy łyżkę chrzanu i rozsmarowujemy, garść szpinaku, pokrojonego ogórka i kawałki wędzonego łososia.
Całość zawijamy. Smacznego!