Tortilla z wędzonym łososiem i warzywami
Tortilla to klasyczne danie kuchni meksykańskiej — jeśli masz jednak ochotę na delikatniejsze smaki, nasza tortilla z wędzonym łososiem i warzywami jest właśnie dla Ciebie! To superszybkie danie sprawdzi się idealnie jako przekąska na imprezę, obiad zabrany do pracy, czy szybka kolacja. Co wchodzi w jej skład? Poza wędzonym łososiem znajdziesz w niej puszysty śmietankowy serek, koperek i świeże warzywa. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
2
|
sztuki rzodkiewki
30 g
|
1
|
łyżeczka koperku świeżego
4 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
1
|
łyżka serka śmietankowego
25 g
|
1
|
sztuka tortilii pełnoziarnistej
60 g
|
60 g
|
łososia wędzonego
|
20 g
|
rukoli
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kroimy ogórka i rzodkiewkę w plastry.
Siekamy koperek, szczypiorek i mieszamy z serkiem twarożkowym, doprawiamy solą i pieprzem.
Placek tortilli smarujemy serkiem, nakładamy na niego wędzonego łososia, rzodkiewkę, ogórka, umytą rukolę, a następnie zawijamy.
Smacznego!