Tortilla z szynką, serem i warzywami
Nie masz pomysłu na szybki posiłek, który pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli? Nasza tortilla z szynką, serem i warzywami przychodzi na ratunek! To fantastyczny pomysł na śniadanie lub kolację dla tych, którzy nie wyobrażają sobie życia bez posiłków w stylu fast foodu. I co najlepsze – do przygotowania takiej tortilli wystarczą podstawowe składniki, które właściwie każdy z nas ma w swojej kuchni. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
424
kcal
Kalorie
23
g
Białko
16
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
1756
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka tortilli
60 g
|
3
|
plastry szynki z kurczaka
30 g
|
2
|
plastry sera gouda
30 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
10
|
sztuk oliwek zielonych
30 g
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
1
|
łyżka ketchupu
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
424
kcal
Kalorie
23
g
Białko
16
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
1756
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
W tortilli robimy 1 nacięcie od środka do końca placka (promień okręgu).
2
Na pierwszą ćwiartkę nakładamy szynkę, na 2 paprykę, na 3 i 4 ser.
3
Składamy w trójkąt.
4
Jemy na zimno lub podgrzane na patelni z pomidorkami, oliwkami i ketchupem.