
Tortilla z edamame, seitanem i hummusem

Kategorie






Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki tortilli
120 g
|
150 g
|
seitana gotowego
|
100 g
|
fasoli Edamame
|
50 g
|
rukoli
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
0,5
|
sztuki cebuli czerwonej
40 g
|
5
|
łyżeczek hummusu
50 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
0,5
|
łyżeczki czosnku granulowanego
1,5 g
|
0,5
|
łyżeczki papryki wędzonej
1,5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu czarnego
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Seitan kroimy w cienkie paski lub małe kawałki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek na średnim ogniu. Dodajemy seitan, przyprawiamy czosnkiem granulowanym, papryką wędzoną, solą i pieprzem wedle uznania. Smażymy przez 5–7 minut, aż seitan będzie rumiany, co jakiś czas mieszając.
Paprykę kroimy w cienkie paski.
Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka.
Edamame gotujemy według instrukcji na opakowaniu (około 3–5 minut w osolonej wodzie), a następnie odcedzamy.
Każdą tortillę smarujemy hummusem.
Na hummus nakładamy rukolę, podsmażony seitan, edamame i warzywa. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Tortille składamy w rulon lub zamykamy w formie wrapa.