Tatar wołowy

Tatar wołowy

Dla niektórych – totalne nieporozumienie, dla innych: przysmak, bez którego nie wyobrażają sobie życia. Mowa oczywiście o tatarze! Jeżeli zaliczasz się do grupy koneserów tej klasycznej przystawki, nasz przepis na tatar wołowy jest właśnie dla Ciebie. Jak go przygotować? Poza surowym mięsem i żółtkiem będą Ci potrzebne m.in. oliwa, cebula i ogórki. Na samą myśl cieknie Ci ślinka? To smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 4 ocen)
Tatar wołowy
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

270 kcal Kalorie
24 g Białko
12 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
596 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
200 g
 wołowiny
1
sztuka żółtka
20 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,1
szklanki wody
30 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
2
sztuki ogórków
100 g
2
kromki chleba
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

270 kcal Kalorie
24 g Białko
12 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
596 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso siekamy lub mielimy. Dodajemy olej, żółtko, wodę, sól i pieprz i dokładnie wyrabiamy.

2

Dzielimy na 2 porcje, kładziemy na talerz.

3

Obok tatara kładziemy posiekaną cebulę i ogórki. Podajemy z pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?