
Tarta z makiem

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Masa makowa: Mak gotujemy w wodzie lub mleku przez 30 minut, blendujemy. Dodajemy ulubione dodatki, u mnie suszone śliwki, rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy, skórka z gorzkiej pomarańczy
Spód: łączymy mąkę z masłem, jajkiem i zlepiamy je w kulę
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra/dół). Formę na tartę o średnicy 24 cm smarujemy delikatnie tłuszczem, wylepiamy ciastem i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania nadzienia
Nadzienie: Masę makową wkładamy do miski, dodajemy twaróg, jajka, budyń, cukier z wanilią i kostki czekolady.Wszystko dokładnie miksujemy. Masę wkładamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy około 45 minut
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
