![Tarteletki z malinami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/05/17233434/babeczki.png)
Tarteletki z malinami
Twoje dziecko uwielbia słodkości, a Ty szukasz zdrowych rozwiązań? Przetestuj wyśmienity przepis na pyszne tarteletki z malinami. Twoje dziecko na pewno będzie szczęśliwe próbując smacznych i zdrowych babeczek. Możesz zamieniać owocowe dodatki tak jak chcesz.
![Tarteletki z malinami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/05/17233447/babeczkigora.png)
Kategorie
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez nabiału](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Spód: |
|
40 g
|
daktyli
|
2,5
|
łyżki wiorków kokosowych
38 g
|
70 g
|
ziaren słonecznika
|
4
|
szczypty soli
1 g
|
2
|
łyżki soku z cytyny
12 g
|
Nadzienie: |
|
200 g
|
malin
|
6
|
łyżeczek masła
30 g
|
2
|
łyżeczki miodu
24 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki na spód. Całość dokładnie blendujemy, a następnie w miarę równomiernie rozdzielamy do foremek na mini tarty.
Rozgniatamy równomiernie na spodzie i bokach form do babeczek. Podpiekamy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, góra-dół.
Wszystkie składniki na nadzienie umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Malinowe wypełnienie przelewamy. Gotowe babeczki dekorujemy owocami i wkładamy do lodówki na min. 4 godziny. Smacznego!