Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Tarta z łososiem wędzonym, buraczkami i serem

Tarta z łososiem wędzonym, buraczkami i serem

Kreatywny, lekki obiad dla całej rodziny? Nasza tarta z łososiem wędzonym, buraczkiem i serem będzie strzałem w dziesiątkę! W głównych rolach znajdziesz tutaj słodkie, soczyste buraki, a także wyrazisty duet łososia i fety. Takie danie dostarcza mocy wartościowych składników odżywczych – między innymi kwasów omega-3, żelaza oraz wapnia, a dodatkowo smakuje jak z najlepszej restauracji. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis i ciesz się orzeźwiającym smakiem perfekcyjnym na wiosnę i lato. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
60 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Tarta z łososiem wędzonym, buraczkami i serem
Kategorie
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

610 kcal Kalorie
28 g Białko
30 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
932 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

20
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
300 g
1
sztuka jajka
56 g
0,1
opakowania jogurtu naturalnego
50 g
10
łyżeczek masła
50 g
1
szczypta soli
0,25 g

Farsz:

2
sztuki ugotowanych buraczków
200 g
0,8
sztuki sera typu feta
150 g
4
łyżki serka śmietankowego
100 g
100 g
 łososia wędzonego
2
sztuki jajek
112 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

610 kcal Kalorie
28 g Białko
30 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
932 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Składniki na ciasto mieszamy i ugniatamy w kulkę. Wstawiamy na około godzinę do lodówki.

2

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni, tryb góra-dół.

3

Ciasto wykładamy równomiernie na całą formę łącznie z bokami (24-26 cm). Spód ciasta nakłuwamy widelcem.

4

Pieczemy około 15 minut.

5

Buraki, fetę kroimy w kostkę. Dodajemy jajka, serek śmietankowy, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

6

Farsz wylewamy na tartę. Pieczemy około 30 minut. Przed podaniem posypujemy kawałkami łososia. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.