Smoothie z jarmużem, bananem i masłem orzechowym
Jarmuż to niepozorne warzywo kapustne, które zdecydowanie warto włączać do codziennej diety. Dlaczego? Jego liście zawierają mega dawkę wapnia, folianów, beta-karotenu, witaminy C, witaminy E i przeciwnowotworowego sulforafanu. A jeśli nie wiesz, jak wykorzystać jarmuż w jadłospisie to mamy przepis dla Ciebie! Postaw na smoothie z jarmużem, bananem i masłem orzechowym, czyli ekspresowy posiłek o soczyście zielonym kolorze, pełen wartościowych składników odżywczych. Idealny na każdą porę dnia – czy to trudny poranek, czy leniwa przerwa obiadowa. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
jarmużu
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
1
|
szklanka mleka roślinnego
250 g
|
2
|
łyżeczki siemienia lnianego
10 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody, aby uzyskać preferowaną konsystencję. Opcjonalnie dosładzamy erytrolem wedle uznania.