Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Smoothie bowl z tofu i owocami

Smoothie bowl z tofu i owocami

Tofu idealnie sprawdza się posiłkach wytrawnych – zwłaszcza w daniach kuchni azjatyckiej. Nie każdy wie jednak, że tofu może stanowić wartościowy składnik dań słodkich – i wegański zamiennik twarożku. A dowodem jest nasze smoothie bowl z tofu i owocami, czyli przepis na orzeźwiające śniadanie pełne białka, potasu, wapnia, magnezu, żelaza, błonnika, polifenoli i kwasów omega-3. Innymi słowa: prawdziwa bomba składników odżywczych. Koniecznie wypróbuj – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Smoothie bowl z tofu i owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

647 kcal Kalorie
26 g Białko
41 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
45 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu
180 g
0,5
sztuki banana
60 g
100 g
 jagód
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
2
łyżeczki nasion chia
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

647 kcal Kalorie
26 g Białko
41 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
45 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Banana kroimy w plasterki, rozkładamy płasko i mrozimy.

2

Banana przekładamy do blendera, dodajmy świeże lub mrożone jagody (możemy zostawić kilka do dekoracji), tofu, mleczko kokosowe, syrop klonowy i nasiona chia. Blendujemy na gładką masę. Jeśli masa ciężko się blenduje możemy odczekać kilka minut, aby banan lekko się rozmroził. Smoothie bowl w zależności od stopnia zamrożenia składników będzie albo gęsty jak lody, lub dosyć płynny jak smoothie. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.