Sernik z ciasteczkami
Sernik z ciasteczkami to idealna potrawa dla tych, dla których słodkości stanowią pokusę nie do zatrzymania. Taki deser nie dość, że smakuje i wygląda cudownie, to jeszcze zamiast cukru pudru zawiera bezkaloryczny erytrytol. Obiecujemy, że sernik z naszego przepisu sprawdzi się nie tylko od święta — i zachwyci każdego, kogo nim poczęstujesz!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
opakowania zmielonego sera twarogowego
1000 g
|
40
|
sztuk herbatników
200 g
|
8
|
łyżeczek budyniu bez cukru
40 g
|
1,5
|
opakowania jogurtu skyr
225 g
|
4
|
sztuki jajek kurzych
224 g
|
2
|
łyżki cukru waniliowego
20 g
|
3
|
łyżki pudru z erytrolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do misy miksera wkładamy ser, cukier waniliowy, puder z erytrolu, żółtka, budyń i jogurt. Wszystko miksujemy 15 minut aby pozbawić sernik grudek sera.
️Ciasteczka łamiemy na kawałki i mieszamy z masą serową.
Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy delikatnie z masą serową.
Na dno piekarnika lub pod sernikiem wstawiamy blachę z wodą.
Wkładamy sernik do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika (tryb góra-dół) i pieczemy przez ok. 1 godzinę.
Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiami, żeby nie opadł.