
Sernik z karmelem
Sernik z karmelem to doskonały pomysł na słodkie i nieco inne niż zazwyczaj ciasto. Delikatny, syty i rozpływający się w ustach sernik z polewą karmelową sprawdzi się idealnie na każdą okazję. To znakomite rozwiązanie dla każdego kto ma ochotę na małe co nieco.

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Karmel:
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
SERNIK:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
Twaróg dokładnie mielimy w blenderze
Wszystkie składniki na sernik miksujemy na gładką masę
Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, który lekko smarujemy olejem kokosowym
Przelewamy masę do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut
Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i trzymamy sernik w piekarniku jeszcze ok. 20 minut
KARMEL:
Suszone daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 60 minut
Odlewamy wodę i blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, którą pokrywamy nasz sernik
Wstawiamy sernik do lodówki na godzinę. Po tym czasie możemy cieszyć doskonałym smakiem sernika z karmelem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
