Serek wiejski z owocami i syropem klonowym

Serek wiejski z owocami i syropem klonowym

Serek wiejski na słono, a może…na słodko? Ten charakterystyczny mleczny produkt jest bardzo wszechstronny. I choć zwykle kojarzy nam się z potrawami wytrawnymi, idealnie sprawdzi się też w wersji na słodko. Dowód? Serek wiejski z owocami i syropem klonowym! Ten szybki deser z 5 składników to prawdziwa gratka dla miłośników lekkich, orzeźwiających słodkości: spróbuj, a zakochasz się od pierwszego kęsa!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,17/5
(z 12 ocen)
Serek wiejski z owocami i syropem klonowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

395 kcal Kalorie
26 g Białko
16 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
7 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego bez laktozy
200 g
0,5
sztuki banana
60 g
0,5
sztuki pomarańczy
120 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
10 g
 migdały

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

395 kcal Kalorie
26 g Białko
16 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
7 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Owoce obieramy i kroimy na kawałki, migdały siekamy.

2

Owoce i orzechy nakładamy na serek, polewamy syropem klonowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.