Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą jagodową i płatkami owsianymi

Kto powiedział, że serek wiejski trzeba jeść zawsze na słono? Świetnie komponuje się również z owocowymi dodatkami. A jeśli trudno jest Ci się oprzeć na co dzień słodkim pokusom, to tym bardziej będzie on świetnym rozwiązaniem. Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą z jagód i płatkami owsianymi doskonale sprawdzi się jako śniadanie lub kolacja — zdecydowanie przyjemnie jest zacząć i kończyć dzień takimi pysznymi słodkościami.

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,50/5
(z 24 ocen)
Serek wiejski na słodko z masłem orzechowym, domową konfiturą jagodową i płatkami owsianymi
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

472 kcal Kalorie
32 g Białko
19 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
792 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
1
łyżeczka masła orzechowego
15 g
3
łyżeczki dżemu niskosłodzonego np. jagodowego
45 g
3
łyżki płatków owsianych górskich
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

472 kcal Kalorie
32 g Białko
19 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
792 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Serek wiejski przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, konfiturę z jagód, i płatki owsiane. Całość mieszamy.

2

Smacznego :)

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?