Serek wiejski z owocami i płatkami kukurydzianymi
Szukasz oryginalnej i zdrowej wariacji na temat płatków na mleku? Postaw na serek wiejski z owocami i płatkami kukurydzianymi. Zamiast słodkiego mleka znajdziesz tu dużo bogatszy w białko (i bardziej sycący) serek wiejski. Do tego pełne błonnika i witamin owoce: morele i borówki. A dla wzmocnienia smaku – masło orzechowe pełne zdrowych tłuszczów. W takim towarzystwie nawet płatki kukurydziane stają się zdrową opcją! Zresztą – kto dziś nie słyszał o zasadzie 80/20? ;)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
503
kcal
Kalorie
32
g
Białko
20
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
1129
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie serka wiejskiego naturalnego
200 g
|
7
|
łyżek płatków kukurydzianych
28 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
1
|
sztuka moreli
45 g
|
100 g
|
borówek
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
503
kcal
Kalorie
32
g
Białko
20
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
1129
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Serek wiejski przekładamy do miseczki i mieszamy z masłem orzechowym.
2
Następnie dodajemy płatki, również mieszamy.
3
Na wierzch układamy kawałki moreli i borówki.