
Serek wiejski z koperkiem, warzywami i pieczywem
Rano brak Ci czasu na skomplikowane posiłki? Postaw na prostotę – czyli nasz przepis na serek wiejski z koperkiem, warzywami i pieczywem. Jego przygotowanie zajmuje jedynie 10 minut – wystarczy obrać i pokroić warzywa, a serek wymieszać z oliwą i posiekanym koperkiem. Efektem jest szybkie, łatwe i sycące danie pełne witamin oraz białka. Smacznego!

Kategorie



Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1,5
|
opakowania serka wiejskiego
300 g
|
1
|
sztuka ogórka świeżego
150 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
2
|
łyżeczki koperku
8 g
|
3
|
kromki chleba
90 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki dowolnej wielkości.
Koperek drobno siekamy.
Serek mieszamy z oliwą i koperkiem.
Na talerzu układamy: serek, warzywa i pieczywo (możemy je wcześniej opiec w tosterze lub piekarniku, aby było ciepłe i chrupiące).
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.