Sałatka z tuńczykiem, kaparami, oliwkami i pieczywem
Kto powiedział, że sałatki muszą być nudne? Ta z taka nie jest. Sałatka z tuńczykiem, kaparami, oliwkami i pieczywem jest bardzo smaczna i wyrazista w smaku. Dodatkowo robi się ją w ekspresowe 5 minut. W sam raz, kiedy musisz ścigać się z czasem.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
łyżki kaparów
40 g
|
40
|
sztuk oliwek czarnych
120 g
|
0,5
|
sztuki cebuli czerwonej
40 g
|
1
|
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
|
50 g
|
miksu sałat
|
1
|
łyżeczka musztardy
10 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
3
|
łyżki soku z cytryny
18 g
|
0,5
|
łyżeczki oregano
1,5 g
|
1
|
sztuka bułki owsianej
100 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kapary, oliwki, cebulę siekamy. Dodajemy odcedzonego, rozdrobnionego tuńczyka, miks sałat, musztardę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, przyprawy i mieszamy.
Gotową sałatkę podajemy z pieczywem.
Smacznego!