Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Pomysł na sycącą, pełnowartościową sałatkę? Sałatka z tuńczykiem i ryżem będzie strzałem w dziesiątkę! Wyrazisty tuńczyk tworzy tu pyszny duet z delikatnym ryżem, a do kompozycji dołączają jeszcze orzeźwiające warzywa. Ta rybno-ryżowa kompozycja jest idealną propozycją dla fanów…sushi. A także tych, którzy marzą o sałatce, która nasyci na długo. Koniecznie wypróbuj!

25 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

578 kcal Kalorie
35 g Białko
20 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
873 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
60 g
 ryżu basmati
1
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
0,5
sztuki papryki
85 g
0,5
sztuki ogórka zielonego
75 g
0,3
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
2
łyżeczki majonezu
20 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

578 kcal Kalorie
35 g Białko
20 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
873 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 25 min.
1

Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu.

2

Warzywa kroimy w kostkę, tuńczyka z puszki odsączamy z zalewy.

3

Ugotowany ryż przestudzamy i umieszczamy w miseczce. Następnie dodajemy tuńczyka, jogurt, majonez oraz pokrojone warzywa, całość mieszamy.

4

Gotową sałatkę doprawiamy solą oraz pieprzem. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?