Sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem
Lubisz wyraziste smaki? Nasza sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem jest właśnie dla Ciebie! Znajdziesz w niej kompozycję zdecydowanych aromatów i smaków, które idealnie łączą się w spójną, pyszną całość. Inne zalety? Mnóstwo witamin z grupy B, żelaza i witaminy C. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
561
kcal
Kalorie
35
g
Białko
19
g
Tłuszcze
69
g
Węglowodany
2329
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
1
|
opakowanie tuńczyka z puszki w sosie własnym
120 g
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
4
|
łyżeczki natki pietruszki (1 pęczek)
20 g
|
1
|
szczypta pieprzu czarnego mielonego
0,25 g
|
2
|
łodygi selera naciowego
90 g
|
4
|
łyżki kaparów
40 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
561
kcal
Kalorie
35
g
Białko
19
g
Tłuszcze
69
g
Węglowodany
2329
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Seler naciowy myjemy i kroimy na małe kawałki.
2
Odcedzamy tuńczyka i przekładamy go do miski.
3
Do tuńczyka dodajemy pokrojony seler naciowy, kapary, majonez, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wszystkie Składniki dokładnie mieszamy.
4
Przygotowaną sałatkę jemy z pieczywem. Smacznego!