Sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem

Sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem

Lubisz wyraziste smaki? Nasza sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem jest właśnie dla Ciebie! Znajdziesz w niej kompozycję zdecydowanych aromatów i smaków, które idealnie łączą się w spójną, pyszną całość. Inne zalety? Mnóstwo witamin z grupy B, żelaza i witaminy C. Spróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Sałatka z tuńczyka z natką pietruszki, kaparami i pieczywem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

561 kcal Kalorie
35 g Białko
19 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
2329 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
1
opakowanie tuńczyka z puszki w sosie własnym
120 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
4
łyżeczki natki pietruszki (1 pęczek)
20 g
1
szczypta pieprzu czarnego mielonego
0,25 g
2
łodygi selera naciowego
90 g
4
łyżki kaparów
40 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

561 kcal Kalorie
35 g Białko
19 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
2329 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Seler naciowy myjemy i kroimy na małe kawałki.

2

Odcedzamy tuńczyka i przekładamy go do miski.

3

Do tuńczyka dodajemy pokrojony seler naciowy, kapary, majonez, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wszystkie Składniki dokładnie mieszamy.

4

Przygotowaną sałatkę jemy z pieczywem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.