Sałatka z serem brie, winogronami, orzechami i grzankami
Chcesz zachwycić gości, domowników albo…siebie? Nasza sałatka z serem brie, winogronami, orzechami i grzankami to idealny wybór, żeby tego dokonać! Jej niezwykły smak jest zasługą połączenia wyrazistego sera brie ze słodkimi winogronami i miodowo-musztardowym sosem. Obiecujemy, że ta pyszna sałatka z miejsca podbije Twoje serce. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
miksu sałat
|
2
|
kromki pieczywa na grzanki
60 g
|
4
|
plastry sera brie
120 g
|
210 g
|
winogron
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
łyżka octu
6 g
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
Kroimy ser brie na kawałki, winogrona na pół, orzechy włoskie siekamy.
Przygotowujemy grzanki. Pieczywo kroimy w kostkę i pieczemy w piekarniku przez około 8-10 minut w piekarniku nagrzanym na 180*C, aż będą rumiane.
Przygotowujemy sos z miodu, octu i musztardy.
Na talerz nakładamy miks sałat, pokrojony ser i winogrona. Całość posypujemy posiekanymi orzechami i grzankami, polewamy sosem miodowo musztardowym.
Smacznego!