Sałatka ryżowa z kurczakiem

Sałatka ryżowa z kurczakiem

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Sałatka ryżowa z kurczakiem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

555 kcal Kalorie
23 g Białko
27 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
402 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu
150 g
 mięsa z piersi kurczaka
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
2
sztuki ogórków konserwowych
100 g
5
łyżeczek majonezu
50 g
0,1
opakowania jogurtu naturalnego
40 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

555 kcal Kalorie
23 g Białko
27 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
402 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryz gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy kurczaka, aż będzie złocisty i ugotowany w środku. Odstawiamy do ostygnięcia.

4

Paprykę, ogórki kroimy w kostkę.

5

W dużej misce mieszamy ostudzony ryż, kurczaka, paprykę, ogórki konserwowe.

6

W osobnej miseczce łączymy: majonez, jogurt, sól i pieprz.

7

Dodajemy sos do sałatki i dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki były równomiernie pokryte.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.