Sałatka z pieczonych warzyw

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,13/5
(z 24 ocen)
Sałatka z pieczonych warzyw
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

477 kcal Kalorie
19 g Białko
10 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
941 mg Sód
20 g Błonnik

Składniki
2
sztuki batatów
400 g
0,7
opakowania ciecierzycy konserwowej
160 g
1,5
sztuki papryki żółtej
230 g
2,5
sztuki cukinii
500 g
2
sztuki papryczki chilli
40 g
1
łyżeczka kminu rzymskiego
5 g
2
łyżeczki słodkiej papryki
6 g
2
łyżeczki oregano
6 g
5
garści rukoli lub roszponki
100 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
2
szczypty soli i pieprzu
0,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

477 kcal Kalorie
19 g Białko
10 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
941 mg Sód
20 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni

2

Bataty kroimy w grube słupki, cukinię w plastry oraz paprykę i papryczkę

3

Odcedzamy ciecierzycę z puszki

4

Przekładamy na blachę wszystkie warzywa i doprawiamy kuminem, solą, pieprzem, papryką i oregano, skrapiamy oliwą

5

Pieczemy przez około 20 minut lub do momentu, aż bataty będą miękkie

6

Wyjmujemy bataty i przygotowujemy sos do sałatki, mieszając wszystkie jego składniki w słoiku lub miseczce

7

Mieszamy ½ sosu z rukolą/roszponką i wykładamy ją na talerz

8

Następnie układamy na niej warzywa i je też skrapiamy sosem

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?