
Racuchy z jabłkami

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
505
kcal
Kalorie
14
g
Białko
7
g
Tłuszcze
92
g
Węglowodany
223
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
20
łyżek mąki pszennej
240 g
4
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
60 g
1,2
szklanki mleka lub napoju roślinnego
300 g
3
łyżki ksylitolu
45 g
2
łyżeczki startej skórki z cytryny
6 g
2
sztuki jabłek pokrojonych w kostkę
300 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
505
kcal
Kalorie
14
g
Białko
7
g
Tłuszcze
92
g
Węglowodany
223
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Mleko łączymy z ksylitolem, mieszamy.
2
Mąkę łączymy ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, następnie mieszamy z mlekiem. Dodajemy olej, jabłka, skórkę z cytryny i mieszamy przez 4 minuty.
3
Racuchy smażymy na patelni, ciasto nakładamy łyżką. Smażymy przez około 3 minut z każdej strony. Patelnię przed każdym smażeniem przecieramy zwilżonym olejem ręcznikiem papierowym. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
