Racuchy z jabłkami

5 min
20 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Racuchy z jabłkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Low fat Low fat
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

515,8 kcal Kalorie
14,9 g Białko
7,2 g Tłuszcze
92,4 g Węglowodany
52,1 mg Sód
7,2 g Błonnik

Składniki
20
łyżek mąki pszennej
240 g
4
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
60 g
1,2
szklanki mleka lub napoju roślinnego
300 g
3
łyżki ksylitolu
45 g
2
łyżeczki startej skórki z cytryny
6 g
2
sztuki jabłek pokrojonych w kostkę
300 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

515,8 kcal Kalorie
14,9 g Białko
7,2 g Tłuszcze
92,4 g Węglowodany
52,1 mg Sód
7,2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mleko łączymy z ksylitolem, mieszamy.

2

Mąkę łączymy ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, następnie mieszamy z mlekiem. Dodajemy olej, jabłka, skórkę z cytryny i mieszamy przez 4 minuty.

3

Racuchy smażymy na patelni, ciasto nakładamy łyżką. Smażymy przez około 3 minut z każdej strony. Patelnię przed każdym smażeniem przecieramy zwilżonym olejem ręcznikiem papierowym. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?