Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym

Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym

Uwielbiasz słodkie posiłki? Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym to doskonała propozycja, kiedy masz ochotę przekąsić coś słodkiego. Jest zdrowszą alternatywą dla tradycyjnego deseru, a do tego smakuje doskonale. Jeśli słodkie dania z ciecierzycy to dla Ciebie zupełna nowość, to gwarantujemy Ci, że po pierwszym kęsie pokochasz ją na zawsze, również w takim wydaniu.

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 8 ocen)
Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

300 kcal Kalorie
13 g Białko
13 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
1087 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
240 g
 ciecierzycy konserwowej
2
łyżki kakao
20 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
3
łyżeczki erytrolu
15 g
5 g
 daktyli
1,5
łyżeczki miodu
18 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

300 kcal Kalorie
13 g Białko
13 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
1087 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Daktyle zalewamy wrzącą wodą i pozostawiamy na 10 minut pod przykryciem.

2

Wszystkie składniki puddingu, w tym ciecierzycę z zalewą, blendujemy ze sobą do momentu, aż uzyskamy gęsty gładki krem.

3

Gotowy pudding przekładamy do miseczki i dekorujemy ciecierzycą. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.