
Pudding na mleku roślinnym z malinami i mango
Masz ochotę na szybki, pełen witamin deser? Nasz pudding na mleku roślinnym z malinami i mango sprawdzi się idealnie! Bez produktów pochodzenia zwierzęcego, z dodatkiem ksylitolu i owocami pełnymi przeciwutleniaczy, ten pyszny deser zachwyci Cię już od pierwszego kęsa.
10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
486
kcal
Kalorie
7
g
Białko
5
g
Tłuszcze
96
g
Węglowodany
121
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1,2
|
szklanki mleka roślinnego
300 g
|
40 g
|
płatków ryżowych
|
140 g
|
malin
|
140 g
|
mango
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
486
kcal
Kalorie
7
g
Białko
5
g
Tłuszcze
96
g
Węglowodany
121
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Mleko roślinne zagotowujemy. Dodajemy ksylitol i płatki ryżowe. Gotujemy, aż płatki będą miękkie.
2
Przelewamy do miseczki i pozostawiamy do ostygnięcia.
3
Gotowy pudding podajemy z pokrojonym mango i malinami. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.