Precel z łososiem

Precel z łososiem

Bułki, tosty, chleb…tradycyjne pieczywo Cię nudzi? Wypróbuj nasz przepis na precel z łososiem, a nic już nie będzie takie samo! Charakterystyczne pieczywo preclowe sprawdzi się idealnie w towarzystwie wyrazistego łososia i delikatnego serka śmietankowego. Obiecujemy, że zakochasz się w tak podanej kanapce od pierwszego wejrzenia!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,63/5
(z 16 ocen)
Precel z łososiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

352 kcal Kalorie
19 g Białko
13 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
948 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
45 g
 łososia wędzonego
1
łyżka serka śmietankowego
25 g
2,5
łyżeczki kopru
10 g
0,3
sztuki startego chrzanu
10 g
1
łyżka cytryny
6 g
1
sztuka precla
60 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
sztuka papryki czerwonej
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

352 kcal Kalorie
19 g Białko
13 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
948 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Precla smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem (odrobinę startego chrzanu możemy zostawić do posypania łososia).

2

Układamy koper i łososia, skrapiamy cytryną, posypujemy chrzanem (opcjonalnie).

3

Kanapki podajemy z ogórkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.