Precel z łososiem
Bułki, tosty, chleb…tradycyjne pieczywo Cię nudzi? Wypróbuj nasz przepis na precel z łososiem, a nic już nie będzie takie samo! Charakterystyczne pieczywo preclowe sprawdzi się idealnie w towarzystwie wyrazistego łososia i delikatnego serka śmietankowego. Obiecujemy, że zakochasz się w tak podanej kanapce od pierwszego wejrzenia!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
352
kcal
Kalorie
19
g
Białko
13
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
948
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
45 g
|
łososia wędzonego
|
1
|
łyżka serka śmietankowego
25 g
|
2,5
|
łyżeczki kopru
10 g
|
0,3
|
sztuki startego chrzanu
10 g
|
1
|
łyżka cytryny
6 g
|
1
|
sztuka precla
60 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
352
kcal
Kalorie
19
g
Białko
13
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
948
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Precla smarujemy serkiem wymieszanym z chrzanem (odrobinę startego chrzanu możemy zostawić do posypania łososia).
2
Układamy koper i łososia, skrapiamy cytryną, posypujemy chrzanem (opcjonalnie).
3
Kanapki podajemy z ogórkiem.