Precel z łososiem
Bułki, tosty, chleb…tradycyjne pieczywo Cię nudzi? Wypróbuj nasz przepis na precel z łososiem, a nic już nie będzie takie samo! Charakterystyczne pieczywo preclowe sprawdzi się idealnie w towarzystwie wyrazistego łososia i delikatnego serka śmietankowego. Obiecujemy, że zakochasz się w tak podanej kanapce od pierwszego wejrzenia!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik |
|---|---|
|
45 g
|
łososia wędzonego
|
|
1
|
łyżka serka śmietankowego
25 g
|
|
2,5
|
łyżeczki kopru
10 g
|
|
0,3
|
łyżeczki startego chrzanu
10 g
|
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
|
1
|
sztuka precla
60 g
|
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
|
1
|
sztuka ogórka świeżego
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W małej miseczce łączymy serek śmietankowy z chrzanem, mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Koperek drobno siekamy. Ogórka kroimy na mniejsze kawałki.
Smarujemy pieczywo równomiernie serkiem śmietankowym z chrzanem.
Na pieczywie układamy koperek. Następnie kładziemy kawałki łososia.
Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy pieprzem według własnego uznania.
Gotowe danie podajemy z ogórkiem.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.