
Polędwiczki w sosie porowo-śmietanowym
Uwielbiasz por, ale nie wiesz, jak go przyrządzić? Mam dla Ciebie idealny przepis na wyjątkowe danie, które zagości na Twoim stole już na stałe. Polędwiczki w sosie porowo-śmietanowym to oryginalny smak, jakiego dotąd nie próbowałeś. Sprawdź!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, odcinamy błonę i kroimy na skośne plasterki
Rozkładamy na desce i delikatnie rozbijamy
Nacieramy posiekanym czosnkiem, doprawiamy i odstawiamy na parę minut
Pora obieramy z pierwszej warstwy, myjemy i kroimy na cienkie paseczki
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę
Mięso smażymy krótko na dużym ogniu, ok. minuty na stronę i przekładamy na talerz
Na tę samą patelnię wykładamy pora, doprawiamy solą i pieprzem
Mieszając smażymy kilka minut
Dolewamy wodę i dusimy pod przykrywką
Na patelnie wykładamy polędwiczki, wlewamy mleczko lub śmietankę
Dodajemy musztardę, mieszamy i doprowadzamy do zagotowania
Podajemy z ziemniaczkami i ogórkiem
Ziemniaki po ugotowaniu możemy podpiec w piekarniku. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
