Polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą

Nudzą Cię standardowe przepisy na obiad? Sprawdź mój przepis na polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad, jak również na kolację. To szybkie rozwiązanie dla osób zapracowanych, szukających niesamowitych doznań kulinarnych.

15 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,42/5
(z 24 ocen)
Polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

360 kcal Kalorie
38 g Białko
19 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
593 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
350 g
 polędwiczki wieprzowej
2
ząbki czosnku
12 g
4
plastry szynki parmeńskiej
60 g
8
plastrów mozzarelli
120 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
12
sztuk pomidorków koktajlowych
240 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

360 kcal Kalorie
38 g Białko
19 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
593 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Polędwiczkę czyścimy i kroimy w ukośne plastry

2

Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem

3

Doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy przeciśniętym czosnkiem i odstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Im dłużej, tym lepiej

4

Mozzarellę kroimy w plasterki

5

Na każdym kawałku polędwiczki kładziemy kawałek mozzarelli, plasterek szynki i nabijamy wykałaczką, przebijając w dwóch miejscach

6

Na patelni rozgrzewamy oliwę

7

Smażymy około 3 minut na każdą stronę

8

Gotowe polędwiczki przekładamy na talerz

9

Wyciągamy wykałaczki i posypujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi

10

Polecam podać danie z ziemniaczkami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?