Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie

Wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają mięsne obiady wraz z sojowym sosem. Orientalny przepis na polędwiczkę z warzywami w sojowym sosie to wyjątkowa propozycja dla osób, które uwielbiają orientalną i zdrową kuchnię.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,98/5
(z 47 ocen)
Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

503 kcal Kalorie
30 g Białko
17 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
1808 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
porcja polędwiczki wieprzowej
100 g
0,5
porcji ryżu basmati
50 g
0,5
sztuki papryki zielonej
85 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki szczypiorku
10 g
0,5
sztuki cebuli
50 g
1
szczypta pieprzu
1 g
0,3
łyżeczki sezamu czarnego
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

503 kcal Kalorie
30 g Białko
17 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
1808 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Polędwiczkę kroimy w cieniutkie plasterki, przyprawiamy solą i pieprzem

2

Papryki kroimy w kostkę, cebulę kroimy w plasterki

3

Gotujemy ryż

4

Pokrojone warzywa podsmażamy przez 3 minuty na łyżce oliwy, następnie odkładamy do miseczki

5

Na patelnię dodajemy drugą łyżkę oliwy i wykładamy polędwiczkę, zwiększamy ogień do dużego i smażymy przez około 3 minuty, co chwilę mieszając, aby równomiernie się obsmażała

6

Wykładamy z powrotem warzywa i wszystko mieszamy, dodając sos sojowy. Mieszając smażymy jeszcze 2 minuty

7

Podajemy z ryżem, posypujemy sezamem lub posiekanym szczypiorkiem

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?