
Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie
Wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają mięsne obiady wraz z sojowym sosem. Orientalny przepis na polędwiczkę z warzywami w sojowym sosie to wyjątkowa propozycja dla osób, które uwielbiają orientalną i zdrową kuchnię.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
polędwiczki wieprzowej
|
50 g
|
ryżu basmati
|
0,5
|
sztuki papryki zielonej
85 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
3
|
łyżki sosu sojowego
30 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
0,5
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
50 g
|
1
|
szczypta pieprzu
1 g
|
0,3
|
łyżeczki sezamu czarnego
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Polędwiczkę kroimy w cieniutkie plasterki, przyprawiamy solą i pieprzem
Papryki kroimy w kostkę, cebulę kroimy w plasterki
Gotujemy ryż
Pokrojone warzywa podsmażamy przez 3 minuty na łyżce oliwy, następnie odkładamy do miseczki
Na patelnię dodajemy drugą łyżkę oliwy i wykładamy polędwiczkę, zwiększamy ogień do dużego i smażymy przez około 3 minuty, co chwilę mieszając, aby równomiernie się obsmażała
Wykładamy z powrotem warzywa i wszystko mieszamy, dodając sos sojowy. Mieszając smażymy jeszcze 2 minuty
Podajemy z ryżem, posypujemy sezamem lub posiekanym szczypiorkiem
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
