Płatki jaglane z duszonym jabłkiem

Płatki jaglane z duszonym jabłkiem

Aromatyczne, pożywne i pyszne. Takie są płatki jaglane z duszonym jabłkiem według naszego przepisu. Danie to sprawdzi się świetnie na śniadanie, kolację czy podwieczorek — a jego smak zachwyci zarówno dorosłych, jak i dzieci (nawet niejadki!). Zdecydowanie warto spróbować i przekonać się, że dobra jaglanka znika z talerza w tempie ekspresowym. Smacznego!

2 min
Czas przygotowania
8 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,57/5
(z 28 ocen)
Płatki jaglane z duszonym jabłkiem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

390 kcal Kalorie
12 g Białko
5 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
142 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
10
łyżek płatków jaglanych
100 g
1,6
szklanki mleka 1,5 %
400 g
2
sztuki jabłka
300 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

390 kcal Kalorie
12 g Białko
5 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
142 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1

Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy płatki. Dodajemy ekstrakt waniliowy i miód, gotujemy przez 6 minut.

2

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię. Posypujemy cynamonem i podgrzewamy przez 4 minuty.

3

Jaglankę przekładamy do miseczki i podajemy z jabłkami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.