Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Placuszki z serka wiejskiego

Placuszki z serka wiejskiego

Serek wiejski to świetny dodatek do kanapek i owsianek – ale idealnie sprawdzi się także jako baza puszystych placuszków. Dlatego jeśli masz ochotę na proste śniadanie na słodko postaw na nasz przepis – placuszki z serka wiejskiego podane z soczystymi malinami. Do ich przygotowania potrzebnych Ci będzie jedynie 8 składników – i 15 minut. To więc świetny pomysł dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie. I co najważniejsze – pyszny, wartościowy posiłek dla dzieci i dorosłych. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 13 ocen)
Placuszki z serka wiejskiego
Kategorie
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

300 kcal Kalorie
16 g Białko
10 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
501 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego naturalnego
200 g
2
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
20 g
1
sztuka jaja kurzego
56 g
3
łyżki ksylitolu
45 g
210 g
 malin
0,3
łyżeczki proszku do pieczenia
1 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

300 kcal Kalorie
16 g Białko
10 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
501 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Składniki ciasta (bez owoców) blendujemy.

2

Z powstałego ciasta smażymy placuszki na dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powierzchnią. Niewielkie porcje ciasta nakładamy łyżką, zachowując odstępy między placuszkami. Zmniejszamy moc palnika. Smażymy do ścięcia smażonej strony. Przy pomocy płaskiej łopatki odwracamy na drugą stronę i smażymy do ścięcia.

3

Placuszki podajemy z owocami jagodowymi.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.