Placuszki jabłkowe

Szukasz fit-przepisu na deser? Nasze placuszki jabłkowe zachwycą Cię oryginalnym smakiem i…mocą witamin! Swój sekret zawdzięczają one idealnemu połączeniu kwaskowatych owoców oraz delikatnej kaszy jaglanej. Spróbuj, a pokochasz ich nietuzinkowy smak!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,07/5
(z 107 ocen)
Placuszki jabłkowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

502 kcal Kalorie
16 g Białko
13 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
117 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
100 g
 kaszy jaglanej
3
sztuki jabłka
450 g
8
łyżeczek budyniu waniliowego
40 g
2
łyżeczki oleju kokosowego
10 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1,5
łyżki pudru z erytrolu
15 g
5
opakowań jogurtu naturalnego
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

502 kcal Kalorie
16 g Białko
13 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
117 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Gotujemy kaszę

2

½ kaszy blendujemy z jajkami

3

Drugą połowę kaszy łączymy z budyniem

4

Łączymy składniki ze sobą

5

Ścieramy jabłka na tarce o małych oczkach

6

Dodajemy jabłka do masy

7

Smażymy placki na patelni z łyżeczką oleju

8

Podajemy z pudrem z erytrolu i jogurtem

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?