
Placuszki jabłkowe

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
502
kcal
Kalorie
16
g
Białko
13
g
Tłuszcze
88
g
Węglowodany
117
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
1
porcja kaszy jaglanej
100 g
3
sztuki jabłka
450 g
8
łyżeczek budyniu waniliowego
40 g
2
łyżeczki oleju kokosowego
10 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1,5
łyżki pudru z erytrolu
15 g
5
łyżek jogurtu naturalnego
100 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
502
kcal
Kalorie
16
g
Białko
13
g
Tłuszcze
88
g
Węglowodany
117
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Gotujemy kaszę
2
½ kaszy blendujemy z jajkami
3
Drugą połowę kaszy łączymy z budyniem
4
Łączymy składniki ze sobą
5
Ścieramy jabłka na tarce o małych oczkach
6
Dodajemy jabłka do masy
7
Smażymy placki na patelni z łyżeczką oleju
8
Podajemy z pudrem z erytrolu i jogurtem
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
