Placuszki jabłkowe

Placuszki jabłkowe

Szukasz fit-przepisu na deser? Nasze placuszki jabłkowe zachwycą Cię oryginalnym smakiem i…mocą witamin! Swój sekret zawdzięczają one idealnemu połączeniu kwaskowatych owoców oraz delikatnej kaszy jaglanej. Spróbuj, a pokochasz ich nietuzinkowy smak!

10 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,01/5
(z 121 ocen)
Placuszki jabłkowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

513 kcal Kalorie
15 g Białko
14 g Tłuszcze
85 g Węglowodany
118 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
100 g
 kaszy jaglanej
3
sztuki jabłka
450 g
8
łyżeczek budyniu waniliowego
40 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1,5
łyżki pudru z erytrolu
15 g
5
opakowań jogurtu naturalnego
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

513 kcal Kalorie
15 g Białko
14 g Tłuszcze
85 g Węglowodany
118 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.

2

½ kaszy blendujemy z jajkami, drugą połowę mieszamy z budyniem.

3

Składniki łączymy.

4

Ścieramy jabłka na tarce o małych oczkach.

5

Dodajemy jabłka do masy.

6

Placki smażymy na rozgrzanym oleju.

7

Podajemy z pudrem z erytrolu i jogurtem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?