![Placuszki jabłkowe](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2019/02/17224601/bok1-1.png)
Placuszki jabłkowe
Szukasz fit-przepisu na deser? Nasze placuszki jabłkowe zachwycą Cię oryginalnym smakiem i…mocą witamin! Swój sekret zawdzięczają one idealnemu połączeniu kwaskowatych owoców oraz delikatnej kaszy jaglanej. Spróbuj, a pokochasz ich nietuzinkowy smak!
![Placuszki jabłkowe](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2019/02/17230758/gora-6.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
513
kcal
Kalorie
15
g
Białko
14
g
Tłuszcze
85
g
Węglowodany
118
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
kaszy jaglanej
|
3
|
sztuki jabłka
450 g
|
8
|
łyżeczek budyniu waniliowego
40 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
1,5
|
łyżki pudru z erytrolu
15 g
|
5
|
opakowań jogurtu naturalnego
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
513
kcal
Kalorie
15
g
Białko
14
g
Tłuszcze
85
g
Węglowodany
118
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.
2
½ kaszy blendujemy z jajkami, drugą połowę mieszamy z budyniem.
3
Składniki łączymy.
4
Ścieramy jabłka na tarce o małych oczkach.
5
Dodajemy jabłka do masy.
6
Placki smażymy na rozgrzanym oleju.
7
Podajemy z pudrem z erytrolu i jogurtem.