Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Pinsa z szynką i rukolą

Pinsa z szynką i rukolą

Lubisz pizzę? Mamy dla Ciebie przepis na zdrowy, prosty w przygotowaniu zamiennik. Pinsa z szynką i rukolą to połączenie puszystego ciasta o chrupiącej skórce z orzeźwiającymi dodatkami – szynką, mozzarellą, rukolą, pomidorami z puszki i pomidorkami koktajlowymi. Całość zaspokoi Twój apetyt na fast food, a jednocześnie dostarczy prawie 30 g białka w porcji. To jednak nie koniec dobrych wiadomości, bo taka pinsa jest też źródłem witaminy B12, wapnia, folianów, błonnika czy przeciwnowotworowego likopenu. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Pinsa z szynką i rukolą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

523 kcal Kalorie
29 g Białko
17 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
718 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
sztuka pinsy
220 g
0,3
opakowania pomidorów z puszki
100 g
2
plastry mozzarelli żółtej
30 g
50 g
 rukoli
1
sztuka mozzarelli
125 g
2
plastry szynki z indyka
30 g
8
sztuk pomidorków koktajlowych
160 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

523 kcal Kalorie
29 g Białko
17 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
718 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Nagrzewamy piekarnik według instrukcji zawartych na opakowaniu.

2

Pinsę smarujemy pomidorami z puszki, nakładamy tartą żółtą mozzarellę. Pieczemy tyle czasu, ile podaje producent na opakowaniu.

3

Na upieczoną pinsę nakładamy rukolę, plasterki mozzarelli, porwaną na kawałki szynkę i pomidorki pokrojone na połówki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.