
Piernik z orzechami i powidłami śliwkowymi
Święta za pasem, a Ty jesteś na diecie? Czy w ogóle da się pogodzić ze sobą świąteczne potrawy i chęć pozbycia się nadmiarowych kilogramów? Z nami odpowiedź na to pytanie brzmi: tak! Koniecznie wypróbuj poniższy przepis na piernik z orzechami i powidłami śliwkowymi, a przekonasz się, że piernik w wersji “fit” smakuje równie pysznie, co oryginał, dostarczając jednocześnie mniej kalorii, a więcej niezbędnych składników odżywczych. Kto wie, może na tak przygotowane ciasto dałby się skusić sam Święty Mikołaj?

Kategorie


Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Składniki suche: mąkę, przyprawę do piernika, ksylitol i proszek do pieczenia łączymy ze sobą.
Jajka, mleko i powidła blendujemy na gładką masę.
Łączymy suche i mokre składniki, dodajemy posiekane orzechy.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej.
Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku w trybie góra dół przez 45 minut. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
