Wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango

10 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,04/5
(z 28 ocen)
Wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

524 kcal Kalorie
9 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
116 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
4
łyżki kakao
40 g
24
łyżki mąki pełnoziarnistej
240 g
0,3
szklanki mleka roślinnego
70 g
12
łyżeczek oleju rzepakowego
60 g
2
sztuki bananów
240 g
5
łyżek ksylitolu
75 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
3 g
1,5
łyżki ksylitolu
22 g
0,5
sztuki puree z mango lub mango
140 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

524 kcal Kalorie
9 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
116 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól i ksylitol, łączymy ze sobą,

2

Olej, banany i mleko roślinne blendujemy na gładką masę.

3

Łączymy suche i mokre składniki, przekładamy do formy do pieczenia lub tortownicy. Ciasto pieczemy 35 minut w 180 stopniach, z funkcją góra-dół.

4

Mango łączymy z ksylitolem (20 g) i zagotowujemy.

5

Ciasto podajemy z sosem mango.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?