
Wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
524
kcal
Kalorie
9
g
Białko
18
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
116
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
4
|
łyżki kakao
40 g
|
16
|
łyżek mąki pełnoziarnistej
240 g
|
0,3
|
szklanki mleka roślinnego
70 g
|
12
|
łyżeczek oleju rzepakowego
60 g
|
2
|
sztuki bananów
240 g
|
5
|
łyżek ksylitolu
75 g
|
1
|
łyżeczka proszku do pieczenia
3 g
|
1,5
|
łyżki ksylitolu
22 g
|
140 g
|
puree z mango lub mango
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
524
kcal
Kalorie
9
g
Białko
18
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
116
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól i ksylitol, łączymy ze sobą,
2
Olej, banany i mleko roślinne blendujemy na gładką masę.
3
Łączymy suche i mokre składniki, przekładamy do formy do pieczenia lub tortownicy. Ciasto pieczemy 35 minut w 180 stopniach, z funkcją góra-dół.
4
Mango łączymy z ksylitolem (20 g) i zagotowujemy.
5
Ciasto podajemy z sosem mango.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
