• Zapisz
wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango

Wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango

45 min.
10 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
4
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

510.6

Kalorie

9.8 g

Białko

18.3 g

Tłuszcze

66.9 g

Węglowodany

115.6 mg

Sód

10.1 g

Błonnik
Składniki
4
(łyżki)
kakao 40 g
24
(łyżki)
mąki pełnoziarnistej 240 g
0.3
(szklanki)
mleka roślinnego 70 g
12
(łyżeczek)
oleju 60 g
2
(sztuki)
bananów 240 g
5
(łyżek)
ksylitolu 75 g
1
(łyżeczka)
proszku do pieczenia 3 g
1.5
(łyżki)
ksylitolu 22 g
0.4
(opakowania)
puree z mango lub mango 100 g
1
(szczypta)
soli 0.25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz. Najedź na kalorie i zobacz wszystkie wartości odżywcze.

510.6

Kalorie

9.8 g

Białko

18.3 g

Tłuszcze

66.9 g

Węglowodany

115.6 mg

Sód

10.1 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1 Kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól i ksylitol, łączymy ze sobą,
2 Olej, banany i mleko roślinne blendujemy na gładką masę.
3 Łączymy suche i mokre składniki, przekładamy do formy do pieczenia lub tortownicy. Ciasto pieczemy 35 minut w 180 stopniach, z funkcją góra-dół.
4 Mango łączymy z ksylitolem (20 g) i zagotowujemy.
5 Ciasto podajemy z sosem mango. Smacznego!

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę
To też może Ci zasmakować