
Pieczona pasta jajeczna

Kategorie



Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
371
kcal
Kalorie
26
g
Białko
15
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
719
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
Pasta jajeczna: |
|
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
6
|
sztuk jajek
336 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
3
|
łyżeczki posiekanego szczypiorku
15 g
|
6
|
kromek chleba żytniego razowego
180 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
371
kcal
Kalorie
26
g
Białko
15
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
719
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, góra dół lub do 160 stopni z termoobiegiem.
2
W naczyniu żaroodpornym (20 cm x 20 cm) mieszamy jajka z serkiem wiejskim. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
3
Pieczemy przez 20 minut, aż masa się zetnie i lekko zarumieni.
4
Paprykę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
5
Upieczoną pastę mieszamy z papryką i szczypiorkiem.
6
Podajemy z pieczywem.