
Pasta jajeczna
Uwielbiasz kanapki, ale szukasz ciekawych rozwiązań? Potrzebne są Ci tylko dwa składniki, a wyczarujesz wyśmienitą pastę jajeczną. Szybka, smaczna, a przede wszystkim zdrowa jest idealnym rozwiązaniem na drugie śniadanie lub przekąskę. Spróbuj, a Ci zasmakuję!

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
415
kcal
Kalorie
34
g
Białko
16
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
991
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie serka wiejskiego light
150 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
kromki chleba żytniego razowwego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
415
kcal
Kalorie
34
g
Białko
16
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
991
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jaja gotujemy na twardo. Następnie obieramy i kroimy w kostkę.
2
Dodajemy serek wiejski i blendujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3
Podajemy z pieczywem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
