Pasta jajeczna

Uwielbiasz kanapki, ale szukasz ciekawych rozwiązań? Potrzebne są Ci tylko dwa składniki, a wyczarujesz wyśmienitą pastę jajeczną. Szybka, smaczna, a przede wszystkim zdrowa jest idealnym rozwiązaniem na drugie śniadanie lub przekąskę. Spróbuj, a Ci zasmakuję!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,04/5
(z 71 ocen)
Pasta jajeczna
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

415 kcal Kalorie
34 g Białko
16 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
991 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego light
150 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2
kromki chleba żytniego razowwego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

415 kcal Kalorie
34 g Białko
16 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
991 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jaja gotujemy na twardo. Następnie obieramy i kroimy w kostkę

2

Dodajemy serek wiejski i blendujemy

3

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem

4

Idealne dodatek do kanapek. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?