
Pesto z rukoli
Lubisz wyraziste smaki? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pesto z rukoli! Jego smak to idealne połączenie lekko gorzkiego smaku orzechów włoskich i rukoli oraz serowego posmaku płatków drożdżowych. Sprawdzi się ono świetnie jako dodatek do grzanek, makaronów, czy sałatek. Spróbuj koniecznie!
5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
118
kcal
Kalorie
4
g
Białko
10
g
Tłuszcze
4
g
Węglowodany
27
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
100 g
|
rukoli
|
4
|
łyżki płatków drożdżowych
20 g
|
4
|
łyżki soku z cytryny
24 g
|
60 g
|
prażonych orzechów włoskich
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
118
kcal
Kalorie
4
g
Białko
10
g
Tłuszcze
4
g
Węglowodany
27
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Orzechy prażymy na suchej patelni.
2
Wszystkie składniki pesto blendujemy na gładką masę.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.