Pesto z rukoli

Pesto z rukoli

Lubisz wyraziste smaki? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pesto z rukoli! Jego smak to idealne połączenie lekko gorzkiego smaku orzechów włoskich i rukoli oraz serowego posmaku płatków drożdżowych. Sprawdzi się ono świetnie jako dodatek do grzanek, makaronów, czy sałatek. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
8,00/5
(z 3 ocen)
Pesto z rukoli
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

118 kcal Kalorie
4 g Białko
10 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
27 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
100 g
 rukoli
4
łyżki płatków drożdżowych
20 g
4
łyżki soku z cytryny
24 g
60 g
 prażonych orzechów włoskich
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

118 kcal Kalorie
4 g Białko
10 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
27 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Orzechy prażymy na suchej patelni.

2

Wszystkie składniki pesto blendujemy na gładką masę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.