Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Gnocchi z zielonym pesto, burakiem i kozim serem

Gnocchi z zielonym pesto, burakiem i kozim serem

Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na gnocchi z zielonym pesto, burakiem i kozim serem! To charakterystyczne, włoskie danie, to idealny kandydat na obiad dla całej rodziny –  jego oryginalny, słodko-słony smak zachwyci zarówno dorosłych, jak i dzieci, dostarczając przy okazji całej gamy niezbędnych składników odżywczych.

20 min
Czas przygotowania
70 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,25/5
(z 4 ocen)
Gnocchi z zielonym pesto, burakiem i kozim serem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low carb Low carb
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

362 kcal Kalorie
18 g Białko
23 g Tłuszcze
22 g Węglowodany
410 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania gnocchi
250 g
3
sztuki buraków ugotowanych
300 g
20
plastrów sera koziego
200 g
2
garści bazylii
6 g
20 g
 orzechów pinii
40 g
 rukoli
1
łyżka sera grana padano
25 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

362 kcal Kalorie
18 g Białko
23 g Tłuszcze
22 g Węglowodany
410 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Buraczki kroimy na mniejsze kawałki.

2

Bazylię, orzechy, rukolę, ser grana padano, oliwę, wodę, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę.

3

Gnocchi gotujemy według informacji umieszczonej na opakowaniu.

4

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podgrzewamy buraka. Do podgrzanego buraka dodajemy pesto, gnocchi i mieszamy.

5

Podajemy na talerzu z pokrojonym kozim serem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?