kotleciki z soczewicy z kopytkami i surówką colesław

Kotleciki z soczewicy z kopytkami i surówką colesław

35 min.
10 min.
Oceń
(brak ocen)
Poziom trudności:  Łatwy
Oceń
(brak ocen)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
2
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

551.1 kcal

Kalorie

24.1 g

Białko

15.4 g

Tłuszcze

78.5 g

Węglowodany

137.5 mg

Sód

13.2 g

Błonnik
Składniki
12 łyżek soczewicy 120 g
0.7 szklanki kopytek lub kluseczek gnocchi 70 g
6 listków kapusty 330 g
1 sztuka cebuli 110 g
1 sztuka marchewki 45 g
1 łyżka majonezu wegańskiego 25 g
4 łyżeczki natki pietruszki 20 g
1 łyżka octu 10 g
2 ząbki czosnku 12 g
1 łyżka koncentratu pomidorowego 25 g
2 łyżeczki oleju 10 g
1 szczypta soli i pieprzu 0.25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

551.1

Kalorie

24.1 g

Białko

15.4 g

Tłuszcze

78.5 g

Węglowodany

137.5 mg

Sód

13.2 g

Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1 Soczewicę gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
2 Cebulę i czosnek posiekane w drobną kostkę dusimy na patelni.
3 Ugotowaną soczewicę mielimy lub rozgniatamy. Do zmielonej soczewicy dodajemy wcześniej podsmażoną cebulę, czosnek i przyprawy: sól, pieprz, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Jednolitą masę formujemy w okrągłe kotleciki i pieczemy w piekarniku przez około 20 minut w 180*C, funkcja termoobieg.
4 Kopytka możemy przygotować sami: ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez praskę, aby były gładkie. Do Ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną. Na 3 części masy ziemniaczanej dodajemy jedną część masy mąki ziemniaczanej. Całość zagniatamy i formujemy w kuleczki i wycinamy kopytka. Wycięte kopytka gotujemy we wrzącej osolonej wodzie. Jeśli chcemy to alternatywą są gotowe kopytka dostępne w sklepie, bądź kluseczki GNOCCHI również dostępne w sklepach, które wystarczy tylko ugotować.
5 Przygotowujemy surówkę, kapustę kroimy w drobne paski. Cebulę kroimy w drobną kostkę, na tarce o drobnych oczkach ścieramy marchewkę. Wszystkie warzywa mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, majonezem wegańskim, posiekaną natką pietruszki.
6 Wszystkie gotowe składniki dania przekładamy na talerz. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.
Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

oferta
To też może Ci zasmakować