Majonez wegański

Majonez to Twój ulubiony dodatek do potraw, ale jesteś na diecie wegańskiej? Z nami to nie problem! Nasz majonez wegański to idealny, dobrze znany smak i 100% składników pochodzenia roślinnego – spróbuj koniecznie, a Twoje przepisy nabiorą niepowtarzalnego charakteru!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,86/5
(z 7 ocen)
Majonez wegański
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

112 kcal Kalorie
12 g Tłuszcze
50 mg Sód

Składniki
0,3
łyżki aquafaby
60 g
0,5
łyżki octu
5 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
0,2
łyżki ksylitolu
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
24
łyżeczki oleju rzepakowego
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

112 kcal Kalorie
12 g Tłuszcze
50 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki poza olejem miksujemy przez 30 sekund.

2

Nastepnie wlewamy cienkim strumieniem olej, cały czas miksując, tak, aby powstał jednolity gęsty majonez.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?