![Domowy sos BBQ](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/05/17233957/sosbbq2.png)
Domowy sos BBQ
Domowy sos barbecue to wyśmienity dodatek do wszelkich dań z grilla. Za chwilę sezon grillowy będzie w pełni, więc koniecznie wypróbuj poniższy przepis! Można go również wykorzystać do innych potraw wytrwanych, szczególnie tych mięsnych, które lubimy.
![Domowy sos BBQ](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/05/17233950/bbqgora.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
![Vege](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/vege.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
łyżeczek sosu worcestershire
60 g
|
2
|
łyżki sosu sojowego
20 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
0,5
|
łyżki octu ryżowego lub winnego
5 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
0,1
|
opakowania pomidorów z puszki
20 g
|
1
|
łyżka mąki ziemniaczanej
10 g
|
1,5
|
łyżeczki musztardy
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wkładamy wszystkie składniki: sos worcestershire, sos sojowy, erytrol, musztardę, ocet ryżowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory.
Blendujemy na gładki sos. Następnie gotujemy na małym ogniu kilka minut.
Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody.
Jeśli sos będzie za gęsty, dolewamy odrobinę wody i gotujemy jeszcze chwilkę.
Gotowy sos nadaje się idealnie na grilla. Smacznego!