Domowy majonez light

Domowy majonez light

Majonez to niezastąpiony element Świąt Wielkanocnych i nie tylko. Oto przepis na domowy majonez, który przygotujesz w mgnieniu oka za pomocą blendera. Jest smaczny i co najważniejsze dużo zdrowszy od produktów dostępnych na sklepowych półkach.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,95/5
(z 137 ocen)
Domowy majonez light
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

51 kcal Kalorie
6 g Białko
2 g Tłuszcze
2 g Węglowodany
179 mg Sód

Składniki
1
sztuka jajka
56 g
1,5
opakowania serka wiejskiego
300 g
1,5
łyżeczki musztardy dijon
15 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

51 kcal Kalorie
6 g Białko
2 g Tłuszcze
2 g Węglowodany
179 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajko gotujemy na twardo.

2

Jeszcze ciepłe obieramy i wkładamy do wysokiej miski.

3

Dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy tak długo, aż uzyskamy gęstą i jednolitą konsystencję.

4

Przyprawiamy wedle uznania.

5

Jeżeli smak przez musztardę będzie „za ostry” możemy dodać odrobinę jogurtu naturalnego. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?