Pełnoziarniste naleśniki na mleku roślinnym z owocami
Szukasz przepisu na fit-naleśniki w wersji wege? Koniecznie wypróbuj poniższy przepis! Nasze pełnoziarniste naleśniki na mleku roślinnym z owocami nie tylko nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego, nie ma w nich także dodatku cukru ani oczyszczonej mąki. Jest za to delikatne tofu a’la twarożek, owoce…i moc witamin!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,6
|
szklanki mleka roślinnego
150 g
|
6,5
|
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
65 g
|
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
3
|
łyżki soku z cytryny
18 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
2
|
sztuki kiwi
150 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do miski wsypujemy mąkę, mleko roślinne, sól, olej i dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa.
Patelnie skrapiamy odrobiną oleju i dobrze rozgrzewamy. Naleśniki smażymy z obu stron.
Banana i kiwi kroimy w kostkę.
Tofu rozdrabniamy w rękach i dodajemy odrobinę mleka. Całość doprawiamy ksylitolem, sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojonego banana i dokładnie mieszamy.
Na rozłożonego naleśnika nakładamy tofu z bananem, składamy w trójkąt. Przed podaniem posypujemy kiwi. Smacznego!