Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem
Jak przekonać się do zwiększenia ilości ryb w jadłospisie? Jednym ze sposobów może być przygotowana z naszego przepisu pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem. Ten delikatny dodatek do kanapek zawiera kompozycję smaków, która doskonale podkreśla wszystko to, co jest w tej rybie najlepsze, nie pozwalając jednocześnie, aby jej charakterystyczny smak zdominował potrawę.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
624
kcal
Kalorie
54
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
647
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
0,5
|
opakowania twarogu tłustego
125 g
|
100 g
|
pstrąga wędzonego
|
1
|
sztuka ogórka zielonego
150 g
|
6
|
sztuk rzodkiewek
90 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
624
kcal
Kalorie
54
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
647
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pstrąga obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki.
2
Siekamy szczypiorek i przekładamy do miski.
3
Dodajemy twaróg, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
4
Gotową pastę podajemy z pokrojonymi warzywami i pieczywem. Smacznego!