Pasta z twarożku z czarnuszką z warzywami

Pasta z twarożku z czarnuszką z warzywami

Czy wiesz, że nasiona czarnuszki to prawdziwe superfoods, pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych, żelaza, wapnia i magnezu? Ten niepozorny produkt charakteryzuje się fantastycznym wpływem na zdrowie — między innymi skóry. Nie wiesz, jak wykorzystać czarnuszkę w kuchni? Przychodzimy z pomocą! Nasza pasta z twarożku z czarnuszką i warzywami to idealny pomysł na pełnowartościowe śniadanie, które dostarczy Ci energii na cały dzień. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,10/5
(z 10 ocen)
Pasta z twarożku z czarnuszką z warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

521 kcal Kalorie
36 g Białko
10 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
633 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania twarogu półtłustego
120 g
0,2
szklanki mleka
50 g
1
łyżeczka czarnuszki
5 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
sztuka pomidora
160 g
1
sztuka ogórka
150 g
2
sztuki rzodkiewki
30 g
25 g
 roszponki
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
3
kromki chleba żytniego razowego
90 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

521 kcal Kalorie
36 g Białko
10 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
633 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Na tarce ścieramy rzodkiewkę i ogórka.

2

Twaróg przekładamy do miski, dodajemy mleko, czarnuszkę, startego ogórka z rzodkiewką i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

3

Kroimy paprykę i pomidora.

4

Gotowy twarożek podajemy z pokrojonym pomidorem z papryką, roszponką i pieczywem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.