Pasta z twarożku z czarnuszką z warzywami
Czy wiesz, że nasiona czarnuszki to prawdziwe superfoods, pełne nienasyconych kwasów tłuszczowych, żelaza, wapnia i magnezu? Ten niepozorny produkt charakteryzuje się fantastycznym wpływem na zdrowie — między innymi skóry. Nie wiesz, jak wykorzystać czarnuszkę w kuchni? Przychodzimy z pomocą! Nasza pasta z twarożku z czarnuszką i warzywami to idealny pomysł na pełnowartościowe śniadanie, które dostarczy Ci energii na cały dzień. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania twarogu półtłustego
120 g
|
0,2
|
szklanki mleka
50 g
|
1
|
łyżeczka czarnuszki
5 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
2
|
sztuki rzodkiewki
30 g
|
25 g
|
roszponki
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Na tarce ścieramy rzodkiewkę i ogórka.
Twaróg przekładamy do miski, dodajemy mleko, czarnuszkę, startego ogórka z rzodkiewką i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kroimy paprykę i pomidora.
Gotowy twarożek podajemy z pokrojonym pomidorem z papryką, roszponką i pieczywem. Smacznego!