Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi

Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi

Pasty kanapkowe to świetny przepis na kreatywne śniadanie – zwłaszcza że raz przygotowana pasta może wystarczyć nawet na 2-3 dni pysznych porannych posiłków. Przykład? Nasza pasta z makreli z ogórkiem kiszonym, czyli coś dla fanów wyrazistych smaków. Poza rybą i ogórkiem znajdziesz tu jeszcze jajko, majonez i musztardę – prawdziwie niezawodne połączenie. Taka pasta podana z chrupiącym razowym pieczywem dostarczy Ci mocy energii na dobry początek dnia – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

550 kcal Kalorie
29 g Białko
32 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
2111 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
75 g
 makreli wędzonej
1
sztuka jaja kurzego
56 g
2
łyżki majonezu light
40 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
2
sztuki ogórka kiszonego
100 g
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

550 kcal Kalorie
29 g Białko
32 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
2111 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka gotujemy na twardo przez ok. 7-8 minut (czas liczony od zagotowania wody). Ugotowane jajka odlewamy i obieramy ze skorupki.

2

Ogórek kroimy w drobną kostkę.

3

W misce umieszczamy rybę i jajko, rozgniatamy za pomocą widelca. Dodajemy majonez, musztardę i ogórek, dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

4

Pastę nakładamy na pieczywo, możemy również zjeść pastę widelcem razem z pieczywem. Wierzch pasty posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.