
Pasta z ciecierzycy i wędzonej papryki z pieczywem żytnim
Jeżeli nie masz pomysłu na pyszne, wegańskie kanapki, nasza pasta z ciecierzycy i wędzonej papryki, z pieczywem żytnim jest dla Ciebie! Połączenie kwaskowatych warzyw, bogatej w składniki odżywcze ciecierzycy oraz przypraw, sprawia, że tak podane danie sprawdzi się jako idealne śniadanie, kolacja czy posiłek do pracy lub szkoły.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
355
kcal
Kalorie
14
g
Białko
9
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
1203
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
2
kromki chleba żytniego
60 g
1
opakowanie ciecierzycy konserwowej
240 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki kuminu
1 g
0,5
łyżeczki mielonej kolendry
1 g
1
sztuka papryki żółtej
170 g
1
sztuka ogórka
150 g
5
łyżek soku z cytryny
30 g
0,1
szczypty pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
355
kcal
Kalorie
14
g
Białko
9
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
1203
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Ciecierzycę odsączamy, dodajemy sól, oliwę, kumin, kolendrę, wędzoną paprykę i sok z cytryny. Całość blendujemy.
2
Ogórka i paprykę kroimy na plasterki.
3
Pastę podajemy z pieczywem i warzywami.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
