Pasta z ciecierzycy i wędzonej papryki z pieczywem żytnim

Pasta z ciecierzycy i wędzonej papryki z pieczywem żytnim

Jeżeli nie masz pomysłu na pyszne, wegańskie kanapki, nasza pasta z ciecierzycy i wędzonej papryki, z pieczywem żytnim jest dla Ciebie! Połączenie kwaskowatych warzyw, bogatej w składniki odżywcze ciecierzycy oraz przypraw, sprawia, że tak podane danie sprawdzi się jako idealne śniadanie, kolacja czy posiłek do pracy lub szkoły.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,29/5
(z 7 ocen)
Pasta z ciecierzycy i wędzonej papryki z pieczywem żytnim
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

289 kcal Kalorie
11 g Białko
9 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
1252 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
240 g
 ciecierzycy konserwowej
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki kuminu
1 g
0,5
łyżeczki mielonej kolendry
1 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
5
łyżek soku z cytryny
30 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
2
kromki chleba żytniego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

289 kcal Kalorie
11 g Białko
9 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
1252 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ciecierzycę odsączamy, dodajemy sól, oliwę, kumin, kolendrę, wędzoną paprykę i sok z cytryny. Całość blendujemy.

2

Ogórka i paprykę kroimy na plasterki.

3

Pastę podajemy z pieczywem i warzywami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.