Pasta jajeczno-twarogowa z focaccią
Szybki i pełnowartościowy posiłek z włoskim akcentem? Pasta jajeczno-twarogowa z focaccią będzie idealna! Puszysta focaccia podawana jest z kremową pastą na bazie ugotowanych jaj i twarogu. Koloru i wartości odżywczych dodają posiłkowi warzywa – pomidorki koktajlowe i szczypiorek. Focaccia sprawdzi się świetnie jako śniadanie, kolacja czy posiłek zabierany do pracy lub szkoły. Syci na długo, jest bogata w błonnik pokarmowy, białko, likopen i witaminy z grupy B. Koniecznie wypróbuj ten przepis, smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
focacci
|
Pasta jajeczna: |
|
4
|
sztuki jajek
224 g
|
0,5
|
opakowania twarogu
125 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
10
|
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Focaccię przygotowujemy według przepisu na stronie https://centrumrespo.pl/przepisy/focaccia-z-oliwkami-rozmarynem-i-skorka-z-cytryny/
Jajka gotujemy na twardo, około 8 minut od zagotowania wody.
Ugotowane jajka obieramy, rozgniatamy widelcem. Mieszamy z twarogiem i szczypiorkiem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Focaccię podajemy z pastą jajeczną i warzywami.